2009. szeptember 29.

JÖN! JÖN! JÖN! a Néprajzi Múzeum városi kampánya és új blogja

FELHÍVÁS

1 nap – indulástól érkezésig

Hétköznap reggel, csörög az óra, ébredés, pillantás a naptárra, reggeli, indulás otthonról. De mit történik a start és a cél között? Tekerünk a külvárosból a belvárosba bicajjal? Sétálunk a közel eső munkahelyre? Ülünk egyedül vagy gyerekeinkkel egy autóban, és várjuk, hogy zöldre váltson a lámpa, és elinduljon a kocsisor? Állunk és várakozunk egy megállóban, majd felszállunk és zötyögünk a buszon, villamoson vagy trolin? Könyvvel kézben vagy gondolatainkba mélyedve, felhőtlenül vagy bosszúsan? Majd este újra ugyanez, csak az ellenkező irányban. El tudjuk egyáltalán mesélni, hogy mivel töltjük ezt az észrevétlenül és nyomtalanul elmúló időt?


A Néprajzi Múzeum EtnoMobil: mozgásban a kortárs kultúra címmel hirdet kampányt városi közlekedési szokásaink, élményeink és tapasztalataink felszínre hozására és megmutatására. Ehhez várunk vállalkozó városi utasokat, akik leírják és beküldik nekünk egyetlen napjuk utazási történetét. A történetek közzé tesszük a kampány hivatalos blogján.

Induljon el otthonról reggel, figyeljen, írjon és küldje el nekünk!

1 nap története: amely legyen akár kalandos vagy feledhető, mindennapos vagy kivételes, hosszú vagy rövid, de mindenképpen: közlekedős, utazós és mozgós.

Az írások maximális hossza: 3000 leütés, kézírással maximum egy oldal.

A beküldés időszaka: 2009. október 1-30.

e-mail: frazon@neprajz.hu
levélcím: Néprajzi Múzeum, 1055 Budapest, Kossuth tér 12.
(A címzéshez írja oda: „1 NAP”)

EtnoMobil: mozgásban a kortárs kultúra

3 megjegyzés:

. írta...

De jó lenne 100 év múlva élni, és utólag olvasgatni, hogy mi is volt most. :)

Remek ötlet! Néhány embernek továbbküldöm.

Frazon Zsófi írta...

én most is szeretem olvasgatni. köszönöm, ha továbbítod, holnaptól él az egész kampány honlapja, ott még sokkal több ajánlatunk is lesz! nézz be majd oda is

horvathjudit írta...

nekem továbbküldte.
köszönöm szépen.